Att vara den som skapar en serietidning

Som ung kommer du garanterat att vara den som läser en eller annan serietidning i någon form. För en del blir detta något de gillar och köper varje nummer av sina favorittidningar. För andra som kommer upp lite i ålder så kommer de att behålla sitt intresse. Här kommer det då i ett senare skede att handla om att samla på serietidningar och se ett kommande eller aktuellt värde i detta. Efter detta finns det de som blir väldigt inspirerade av serier och de magasin de läser. Dessa har ett brinnande intresse att skapa en egen serietidning. I detta fall kommer dessa människor att kunna räknas till de som kallas för konstnärer. Det handlar inte bara om att måla vackra tavlor, utan en konstnär kan vara så mycket annat.

När du är den som vill skapa en egen serietidning så måste du naturligtvis ha vissa essentiella egenskaper. Det första i det fallet kommer naturligtvis att vara en mycket bra idé och historia till denna tidning. Något annat är att du kan skapa egna unika figurer som på ett bra sätt symboliserar det du vill intressera dina läsare för. För att kunna göra detta måste du vara den som kan teckna och fylla i färger där detta behövs. För att kunna göra detta kommer du, precis som konstnären att behöva vissa färger, pennor och verktyg till detta. Nu kommer kanske inte detta att betyda en rad olika sprayfärger och konstnärsmaterial, utan en serietecknare klarar sig oftast med mycket mindre utrustning för att skapa sina alster.

Detta behöver en vanlig konstnär

En vanlig konstnär är den som oftast målar i vattenfärger, akvarell eller pastell. Naturligtvis ingår även oljemålningar och i vissa fall skisser med enbart en blyertspenna. Det normala som en person som räknas som en ”vanlig” konstnär behöver är ett staffli, sina färger och en duk eller ett papper att skapa sin målning på. Detta kommer då att vara den konstnär som skapar sina alster i den form som ska hängas eller placeras på väggen i privata personers hem eller i offentliga lokaler. Detta brukar också i allmänhet vara den konstnär som har det svårast att vara den som tjänar tillräckligt med pengar på sitt arbete.

Att vara en konstnär som använder sprayfärger

När du är den konstnär som använder sig av sprayfärger, så kommer du utan tvekan vara den som ägnar sig åt motivlackering eller en graffitikonstnär. Båda dessa kommer att använda sprayfärger som egentligen är det enda redskap de behöver. Den som ägnar sig åt motivlackering kommer i de flesta fall även vara ägare av en kompressor och en färgspruta. Denna typ av konstnär kommer i många fall att kunna vara mycket närbesläktad med serietidningstecknaren. Här handlar det många gånger om samma motiv, men att de är av en mycket större storlek än det som får plats i en serietidning.

En tecknare av serier använder oftast pennan

När det handlar om tecknare av serier så finns det de som gör små korta serier med 3-4 bilder i dagspressen, medan det finns andra som tecknar hela serietidningar. Idag kommer allt detta arbete dock inte att behöva göras för hand, utan datorn har i många lägen tagit över det manuella arbetet. Hur som helst är grunden i en serietidningstecknares verktygslåda en blyertspenna. Här skapar han eller hon de enkla drag med pennan som gör figurerna i serien det handlar om. Efter detta är det andra människor som tar vid och fyller i färgerna. När du börjar som tecknare av en serie, kommer du dock att vara den som får utföra alla momenten på egen hand.

Finns det någon framtid för tecknare av serier

Om det finns en framtid för tecknade serier, och att vara skapare av dessa? Jo, det kommer alltid att finnas ett sug efter serietidningar. Detta även om Youtube och alla andra digitala kanaler tar över mer och mer. Det handlar helt enkelt om att vara den som håller något annat än mobiltelefonen i handen. Hur som helst kommer detta att leda till att det krävs en högre kvalitet på alla serier som tecknas, då de idag måste konkurrera med den digitala världen. Är det så att du vill bli en av dagens moderna serietidningstecknare, gäller det verkligen att du har en bra idé och en bra historia. Hur du tecknar serien är inte det som är det allra viktigaste.

Dec 17, 2017 | Posted by in Samlande | Comments Off on Att vara den som skapar en serietidning
seriegrossisten. All Rights Reserved.